Українські сири втретє братимуть участь у конкурсі World Cheese Awards
Цього року на престижному міжнародному конкурсі World Cheese Awards, що відбудеться 15-16 листопада у Візеу (Португалія) Україну представлятимуть 11 виробників сиру.
Про це повідомили в ProCheese, департаменті Ardis Group, що є офіційним представником України на конкурсі.
Серед українських учасників World Cheese Awards ‒ і крафтові сировари, і великі виробники:
- «Мукко» (Львівська область);
- Rory (Київська область);
- Станіславська сироварня (Івано-Франкіська область);
- Zinka (Київська область);
- «Мамин сир» (Закарпатська область);
- Lel’ (Кіровоградська область);
- «Будз Баран» (Івано-Франкіська область);
- «Доообра ферма» (Київська область);
- WineTime (Київська область);
- «Гарбузовий рай» (Львівська область);
- «Клуб сиру» (Черкаська область).
«За попередні два роки вітчизняні сири змогли здобути 26 нагород, і це ‒ не просто цифри, це ‒ підтвердження того, що українські продукти вражають світ своєю якістю, оригінальністю та смаком, ‒ зазначила суддя від України на World Cheese Awards, засновниця ProCheese Оксана Чернова. ‒ Кожна нагорода ‒ це перемога не тільки для конкретного виробника, а й для всієї української сирної галузі».
Організація участі українських сирів у конкурсі стала можливою завдяки підтримці Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» та сприянню Ukraine-Moldova American Enterprise Fund.