Тваринництво

Українські сири втретє братимуть участь у конкурсі World Cheese Awards

Українські сири втретє братимуть участь у конкурсі World Cheese Awards

Цього року на престижному міжнародному конкурсі World Cheese Awards, що відбудеться 15-16 листопада у Візеу (Португалія) Україну представлятимуть 11 виробників сиру.

Про це повідомили в ProCheese, департаменті Ardis Group, що є офіційним представником України на конкурсі.

Серед українських учасників World Cheese Awards ‒ і крафтові сировари, і великі виробники:

  • «Мукко» (Львівська область);
  • Rory (Київська область);
  • Станіславська сироварня (Івано-Франкіська область);
  • Zinka (Київська область);
  • «Мамин сир» (Закарпатська область);
  • Lel’ (Кіровоградська область);
  • «Будз Баран» (Івано-Франкіська область);
  • «Доообра ферма» (Київська область);
  • WineTime (Київська область);
  • «Гарбузовий рай» (Львівська область);
  • «Клуб сиру» (Черкаська область).

«За попередні два роки вітчизняні сири змогли здобути 26 нагород, і це ‒ не просто цифри, це ‒ підтвердження того, що українські продукти вражають світ своєю якістю, оригінальністю та смаком, ‒ зазначила суддя від України на World Cheese Awards, засновниця ProCheese Оксана Чернова. ‒ Кожна нагорода ‒ це перемога не тільки для конкретного виробника, а й для всієї української сирної галузі».

Організація участі українських сирів у конкурсі стала можливою завдяки підтримці Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» та сприянню Ukraine-Moldova American Enterprise Fund.