Тваринництво
Головне:
Тваринництво

Українці з’їли минулого року на 7% більше свинини

Українці з’їли минулого року на 7% більше свинини

За підсумками 2016 року обсяги споживання свинини та м’ясопродуктів з неї склали 827 тис. тонн ‒ на 6,7% більше, ніж у 2015 році.

Про це повідомили в Асоціації свинарів України (АСУ) з посиланням на дані Економічного дискусійного клубу.

Показник середньодушового споживання свинини за результатами минулого року перевершив його прогнозований рівень. Так, якщо на початку 2016 року експерти очікували на його пониження на півкілограма, чи на 2,76%, то вже ближче до завершення року прогнозували його відновлення майже на 4%.

Фактичний приріст споживання свинини середньостатистичним українцем складає 7%. Тож у 2016 році раціон споживачів збільшився на 1,3 кг свинини. Водночас м’яса птиці та яловичини їли менше, ніж у 2015 році (на 6% та 2% відповідно), тож сукупний обсяг споживання м’яса в розрахунку на особу не змінився.

«Торік свинина відвоювала трохи більшу частку у структурі споживання м’яса, збільшивши її з 35,2% у 2015-му до 37,7%, — зазначила аналітик АСУ Олександра Бондарська. ‒ З одного боку, цьому сприяли і нижчі ціни на свинину порівняно з попереднім роком, на які тиснула відсутність жвавої зовнішньої торгівлі свининою. З іншого, звертати увагу на свинину змушували і вищі ціни на курятину».

До того ж українські споживачі мають традиційну прихильність до м’яса свиней, попит на яке відновлюється по мірі підвищення платоспроможності покупців, додала експерт.

Зазначимо, що аналітики Економічного дискусійного клубу цього року прогнозують підвищення споживання м’яса в Україні на 2% за рахунок більшого споживання м’яса птиці.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Журнали