Тваринництво

Україна збільшить виробництво й експорт м'яса птиці у 2026 році, ‒ USDA

Україна збільшить виробництво й експорт м'яса птиці у 2026 році, ‒ USDA

У 2026 році виробництво курятини в Україні складе 1,44 млн тонн, що на 30 тис. тонн більше за оцінку поточного року і на 50 тис. тонн перевищує показник 2024 року.

Про це йдеться у звіті Міністерства сільського господарства США (USDA), пише AgroPortal.

Фахівці прогнозують, що експорт курятини наступного року зросте до 490 тис. тонн із цьогорічних 470 тис. тонн. Для порівняння: у 2024 році цей показник був на рівні 463 тис. тонн.

За оцінкою USDA, внутрішнє споживання курятини у 2026 році зросте завдяки переходу населення з інших видів м’яса. Це зумовлено різницею у ціні й думкою споживачів, що м’ясо птиці корисніше.

Водночас тенденція до збільшення експорту курятини та скорочення імпорту в Україні триватиме у 2025 та 2026 роках. Очікується, що експорт переорієнтується з ЄС до Великої Британії, Близького Сходу й Африки.