Україна має потенціал для експорту якісного м'яса, – думка
Споживання м’яса скорочуватиметься – у цьому переконаний партнер-керівник «Агро Плюс 2006» Томас Бруннер.
«Я вважаю, що м’ясо необхідно продавати дорого, бо це – реально цінний продукт», – зауважив він на Всеукраїнському практичному форумі «Свинокомплекс. Ефективне виробництво».
Наразі Україна не відноситься до провідних експортерів тварин, але в неї великий потенціал у цій сфері, зазначив Томас Бруннер. Питання – в якості.
«До прикладу, якщо подивитися скільки прошуто виробляється в Італії. 30% свиней на італійському ринку – з Австрії, Польщі, – зауважив він. – Багато компаній там уже не знають, з чого виробляти прошуто… І я вбачаю, що це – потенційний ринок збуту для якісного українського м’яса».
Так, його господарство чотири роки виробляє прошуто зі свиней, які вирощуються без антибіотиків за «Системою Тимошівка». «Поки це немасштабне виробництво – лише 600 ніг», – уточнив він.