Тваринництво

Удосконаливши годівлю корів, можна змінити вміст жиру й білка в молоці

Удосконаливши годівлю корів, можна змінити вміст жиру й білка в молоці

На вміст жиру та білка у молоці корів найбільше впливають особливості годівлі.

Своєчасно помічені й оцінені недоліки в технології годівлі можна досить швидко виправити, аби надалі не відбувалося зменшення цих показників. Зупинити зменшення вмісту жиру можна протягом 7-21 доби коригуванням раціону годівлі.

Виправлення стану з умістом білка потребуватиме тривалішого часу – від трьох до шести тижнів або й більше.

Зміни в годівлі більше корелюють з умістом жиру в молоці, ніж з умістом молочного білка. Удосконаленням годівлі можна досягти зміни вмісту молочного жиру від 0,1 до 1 відсоткового пункту, тоді як уміст білка мало змінюється більше ніж на 0,1-0,4 відсоткового пункту.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!