У січні українці з’їли більше свинини, ніж курятини
Протягом січня 2017 року українці спожили більше свинини, ніж м’яса птиці. Про це повідомляє Асоціація свинарів України з посиланням на оновлені баланси попиту та пропозиції м’яса та м’ясопродуктів Економічного дискусійного клубу.
Станом на 1 лютого фонд споживання свинини та м’ясопродуктів з неї склав 100 тис. тонн, а м’яса птиці ‒ на 5% менше.
Ситуація з виробництва згаданих видів м’яса зворотна, проте активніший експорт курятини зменшив наявність цього виду м’яса на внутрішньому ринку.
Нагадаємо, що свинина і курятина продовжують конкурувати за споживача. Проте в умовах послабленої платоспроможності населення основним параметром вибору є не поживна цінність та смакові властивості м’яса, а його вартість.
Так, послаблення цін на свинину, яке спостерігалося торік та одночасне здороження курятини сприяло тому, що м’ясо свиней стало популярніше у населення і його споживання відновилося й сягнуло 19,4 кг на особу на рік.
Додати коментар