Тваринництво

У січні українці з’їли більше свинини, ніж курятини

У січні українці з’їли більше свинини, ніж курятини

Протягом січня 2017 року українці спожили більше свинини, ніж м’яса птиці. Про це повідомляє Асоціація свинарів України з посиланням на оновлені баланси попиту та пропозиції м’яса та м’ясопродуктів Економічного дискусійного клубу.

Станом на 1 лютого фонд споживання свинини та м’ясопродуктів з неї склав 100 тис. тонн, а м’яса птиці ‒ на 5% менше.

Ситуація з виробництва згаданих видів м’яса зворотна, проте активніший експорт курятини зменшив наявність цього виду м’яса на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, що свинина і курятина продовжують конкурувати за споживача. Проте в умовах послабленої платоспроможності населення основним параметром вибору є не поживна цінність та смакові властивості м’яса, а його вартість.

Так, послаблення цін на свинину, яке спостерігалося торік та одночасне здороження курятини сприяло тому, що м’ясо свиней стало популярніше у населення і його споживання відновилося й сягнуло 19,4 кг на особу на рік.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!