Тваринництво

У Саудівській Аравії змінюється сертифікація халяль для експорту червоного м’яса та м’яса птиці

У Саудівській Аравії змінюється сертифікація халяль для експорту червоного м’яса та м’яса птиці

Саудівська Аравія з 1 листопада 2020 року змінює процедуру застосування вимог сертифікації халяль для експорту червоного м’яса та м’яса птиці.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Компетентний орган Саудівської Аравії (SFDA) вимагатиме для ввезення зазначеної продукції сертифікати, видані сертифікаційними центрами, за відповідною акредитацією SFDA.

На сьогодні в Україні є один центр сертифікації халяль, акредитований SFDA.  

Українські компанії можуть звертатись безпосередньо до Центру халяль SFDA для отримання відповідного сертифіката. Його термін дії становить три роки. 

Як повідомлялося, Сінгапур погодив українські халяльні центри для експорту м’яса птиці.