Тваринництво

У ростовий період птиці знижують рівень сирого протеїну в кормах

У ростовий період птиці знижують рівень сирого протеїну в кормах

Період підрощування молодняку птиці від 8-го до 16-го тижня – ростовий. Він характеризується посиленим ростом кісткової та м’язової тканин.  

У цей період велике значення має запобігання передчасному статевому дозріванню молодки. Для цього в кормосуміші слід знижувати рівень сирого протеїну й обмінної енергії за одночасного підвищення вмісту сирої клітковини.

Передчасне статеве дозрівання та ранній початок яйцекладки небажані, адже чим раніше кури починають нестися, тим довше вони несуть дрібні яйця (можлива кладка яєць без шкаралупи).

Якщо у 12 тижнів нормативна вага тіла птиці не досягнута, слід надалі утримувати сталу різницю у вазі щодо стандарту. Прирости вищі за норму в цей період призводять до розвитку жирової тканини й накопичення жиру, що є небажаним для майбутньої несучки.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!