У раціоні перепелів має бути до 30% продуктів сої
Найкращі результати вирощування перепелят отримують за додавання в раціон до 30% продуктів сої, що багата на ненасичені жирні кислоти.
До двотижневого віку перепілки в раціон можна додавати близько 3% жирів.
Брак вуглеводів у кормах спричиняє у перепелят слабкість м’язів, пасивність, втрату апетиту, зниження температури тіла. Зернові корми, багаті на вуглеводи, пташенята охоче споживають і добре засвоюють, окрім клітковини.
Мінеральні речовини є основою кістяка пташенят. У самок перепелів висока яєчна продуктивність, тому вони дуже чутливі до браку мінеральних речовин і мікроелементів.
За згодовування їм комбікормів, призначених для інших видів птиці, слід звертати особливу увагу на вміст у раціоні кальцію, фосфору, йоду, цинку, марганцю й селену.
Додати коментар