Тваринництво

У процесі інкубації індичі яйця втрачають в середньому 10-12% вологи

Поділитись:
У процесі інкубації індичі яйця втрачають в середньому 10-12% вологи

Зазвичай в інкубаторі з індичими яйцями немає потреби в додатковому зволоженні за умови, що рівень вологи в інкубаційній залі може підтримуватися на рівні 45% і 55% (відносна вологість).

За одноступеневої інкубації втрата вологи яйцем відбувається прогресивно, але не лінійно, як це буває за багатоступеневої інкубації. А волога, що виділяється з яйця, використовується всередині камери інкубатора, підтримуючи високий рівень вологості, коли закрита заслінка, унеможливлюючи таким чином штучне додаткове зволоження.

Втрата вологи яйцем у процесі інкубації в середньому становить 10-12%. Проте цей показник може варіюватися залежно від породи й віку самиць. Так, для яєць від молодих індичок кросу BUT допускається рівень втрати вологи 9-10%, в той час коли для яєць від несучок старшого віку дозволяються вищі втрати вологи яйцем.

Оптимальна втрата вологи позначається у високій якості пташенят із гладким черевом і високими показниками за Pasgar©score.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями