Тваринництво

У пікніковий сезон свинячий ошийок подорожчав

У червні середня роздрібна ціна охолодженої свинини була на 0,9% нижчою, ніж попереднього місяця, ‒ 191,9 грн/кг.

Про це повідомили в асоціації «Свинарі України» (АСУ).

Утім, не всі м’ясні частини подешевшали.

Так, ціни на лопатку та тазостегнову частину понизилися найбільше: на 2,3% та 2,8% відповідно. Зміна цін вирізки й корейки була практично непомітною ‒ на 0,3%. Натомість найзатребуваніша в пікніковий сезон частина ‒ ошийок ‒ подорожчала за підсумками червня на 1,6%.

«Окрім 10%-го зниження закупівельних цін на свинину проти травня, на ціни на прилавку впливають й інші чинники, зокрема додаткові витрати торговельних точок, пов’язані з відключенням електроенергії, ‒ зазначили в АСУ. ‒ За відгуками постачальників закладів роздрібної торгівлі, не всі з них змогли адаптуватися до форс-мажорних обставин. Утім, вже наприкінці червня більшість гравців ринку призвичаїлися до нових реалій та організували свою роботу».

Галузеві аналітики також наголошують, що зниження цін на свинину синхронізувалося з аналогічною динамікою на курятину (-0,8% проти середньої ціни в травні), тоді як яловичина подорожчала на 5%.

Як повідомлялося, ціни на живець свиней в Україні зросли на 2,5-4 грн/кг.