У Новій Зеландії занепокоєні кампілобактеріями у свіжій курятині
Новозеландські вчені закликають вжити додаткових заходів регулювання для боротьби з кампілобактеріями, пише Poultry World.
Дослідники стверджують, що свіжа курятина є найбільшим джерелом кампілобактеріозу в країні та найсерйознішою проблемою безпечності харчових продуктів. Вони запропонували провести дослідження для виявлення ефективних заходів боротьби з кампілобактеріями в курятині.
У період з 2009 по 2018 роки свіжа курятина, за оцінками, спричинила 539 тис. випадків захворювань, 5,48 тис. випадків госпіталізації, 284 смертельних випадки, а також економічні витрати в розмірі $380 млн.
Інше нещодавнє дослідження показало, що м’ясо птиці є одним із основних джерел кампілобактеріозу в Новій Зеландії.
Нова Зеландія практично не імпортує птицю, тому є всі можливості вжити заходів для ефективнішого розв’язання цієї проблеми.
Вчені радять профільним державним органам країни знизити рівні кампілобактерій, дозволені для свіжої домашньої птиці, а також її маркування.
Як повідомлялося, «Пан Курчак» запустив виробництво маринованої курятини.