У Криму відчутно зменшилося виробництво яловичини, вершкового масла і молока
У 2016 році в Криму виробництво яловичини продемонструвало карколомне падіння – на 83,4% проти попереднього року: лише 130,5 тонн.
Також на 13,6% зменшилося виробництво м’яса птиці: 27 тис. тонн, повідомила прес-служба Міністерства сільського господарства Криму.
Водночас свинини було вироблено на 10,7% більше, ніж у 2015 році: 7,9 тис. тонн.
Значно знизилися обсяги виробництва вершкового масла: на 32,6% – це 1,37 тис. тонн.
Молока обробленого рідкого вироблено 10,83 тис. тонн, що на 27,7% менше показника 2015 року.
Виробництво борошна своєю чергою продемонструвало зростання на 11,1%. Протягом 2016 року його вироблено 97,56 тис. тонн.
Так званий міністр сільського господарства Криму Андрій Рюмшин зазначив, що зберігається залежність півострову за окремими видами сільгосппродукції: яловичини, молока-сировини, соняшникової олії, рисової крупи.
«У цілому на зниження показників виробництва вплинули такі фактори, як недостатність сільськогосподарської сировини з певними якісними характеристиками, моральний і фізичний знос устаткування, брак виробничих потужностей по окремих видах переробки, дефіцит холодильних складів, невисокий рівень конкурентоспроможності кримських виробників», – пояснив Андрій Рюмшин.
Також «міністр» назвав такі негативні чинники, як відсутність вільних фінансових коштів, дорожнеча і складність отримання кредитів, нерозвинена інфраструктура зберігання, транспортування та логістики товароруху харчової продукції.
Додати коментар