Тваринництво

У країнах ЄС людина споживає 4-5 кг індичатини на рік

Нині в країнах Євросоюзу споживають 4-5 кг індичатини на особу на рік.

Про це повідомив Хайнц Боссе, генеральний директор компанії Moorgut Kartzfehn Turkey Breeder GmbH (Німеччина) під час Міжнародного форуму «Індиківництво».

«Наприклад, у Німеччині та Польщі вживають 5 кг індичатини на душу населення, – зазначив він. – Раніше високе споживання було в Нідерландах. Але коли там закрився забійний цех і перестали популяризувати індичатину, то її споживання скоротилося в рази».

У середньому споживання індичатини в Європі – 3,5 кг на душу населення. Для порівняння: у США – майже 7 кг на рік.

«Тому навіть у країнах Європи є потенціал для росту цього ринку», – зауважив Хайнц Боссе.

Він вважає, що сьогодні є всі передумови й очевидно, що після зниження темпів інфляції споживання індичатини зростатиме.

«Нині Україна має найнижчу собівартість виробництва м’яса індички зі значним відривом від країн ЄС, – наголосив Хайнц Боссе. – Також країна має доступ до ринку ЄС, може постачати туди свою продукцію. Отже, можна стверджувати, що Україна має значний потенціал для розширення виробництва індичатини та подальшого експорту цієї продукції».

Як повідомлялося, Польща лідирує за посадками молодняку індиків у Європі.

Нагадаємо, в Україні виробництво індичатини у 2022 році просіло на чверть.