Тваринництво

У імпортних курячих четвертинах виявили сальмонелу

У імпортних курячих четвертинах виявили сальмонелу

У курячих четвертинах, які експортувалися з Польщі від виробника Cedrob S.A. через AMP Logistyka Sp. z o.o. виявили Salmonella enterica ser. Enteritidis.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зазначається, що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення від 10 лютого 2023 року № 2022.7639-fup 4, стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis (присутність у 2 з 5 зразків) у курячих четвертинах, що експортувались з Польщі (виробник: Cedrob S.A., Poland; відправник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ВІЗІЯ ТРЕЙД», вул. Надпільна, 261/101, м. Черкаси). 

Додається, що деталі повідомлення RASFF можна переглянути на офіційній сторінці RASFF Portal Європейської Комісії.

Нагадаємо, у продукції виробника Cedrob S.A. вже не вперше виявляють сальмонелу. Так, 20 квітня 2021 року в Європейській системі швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (RASFF) повідомлено про виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis у заморожених курячих ніжках, що експортувалися з Польщі до країн-членів ЄС, після чого були перероблені на м’ясо механічного обвалювання та надіслані до України.