Тваринництво

У 2019 році зросло виробництво м’яса птиці та свинини

У 2019 році промислове виробництво охолодженого та мороженого м’яса в Україні становило 1,8 млн тонн – на 2,7% більше, ніж роком раніше.

Про це повідомили в асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані Державної служби статистики.

Так, виробництво яловичини у 2019 році склало 62,2 тис. тонн, послабившись на 12,3%. Виробництво м’яса птиці та свинини, навпаки, зросло: відповідно до 1,07 млн тонн (+6,9%) та 281,7 тис. тонн (+4,8%).

Хоча основою позитивної динаміки є приріст обсягів виробленої пташатини, на яку припадає 59% виробництва м’яса в Україні, свинина також цьому посприяла, підкреслили в АСУ.

У 2019 році виробництво охолодженої та мороженої свинини зросло на 4,8% проти 2018 року – до 281,7 тис. тон. Це стало можливим за рахунок збільшення виробництва свинячих окостів, лопаток та їхніх відрубів майже на чверть, як порівняти з 2018 роком, а також інших охолоджених свинячих частин на третину. Таким чином було компенсовано скорочення виробництва охолоджених свинячих півтуш на 2,4%.

Крім цього, протягом 2019 року спостерігалося зростання виробництва замороженої свинини. Загалом торік м’ясопереробні підприємства наморозили на 35% більше свинини, ніж у 2018  році – 20,8 тис. тонн проти 15,4 тис. тонн.

«Частка мороженої продукції в структурі промислового виробництва свинини при цьому зросла до 7,4% (+1,7% за рік)», – зауважили в АСУ.

Виробництво ковбасних виробів у 2019 році скоротилося на 5,7% – до 234,6 тис. тонн. Зокрема, найвідчутніше – продукція вареної групи, яка становить 2/3 виробництва ковбас. Тож 6%-ве просідання спричинило аналогічну зміну загальних обсягів виробництва за підсумками 2019 року.

Як повідомлялося, у 2019 році галузь тваринництва понесла понад 2,1 млрд грн збитків після успішних 2017 і 2018 років.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!