У 2016 році Україна скоротила експорт яловичини
За підсумками січня-вересня 2016 року українські аграрії експортували яловичини на 29% менше, ніж за торішній аналогічний період.
За його словами аналітика FAO Андрія Панкратова, за звітний період Україна скоротила експорт свинини в 20 разів — до 2000 т із 40 000 т.
Експерт зазначив, що відставання в експорті тваринницької продукції компенсується шляхом зростання обсягів продажів за кордоном українського м’яса птиці: в січні-вересні 2016 року експорт цієї продукції становив 180 тис. тонн, що на 26% перевищує аналогічний показник минулого року.
Водночас свинина знаходить вихід на зовнішні ринки в живій вазі: якщо в 2015 році експорту живих свиней не відбувалося, то за три квартали цього року українські свинарі поставили за кордон 18 тис. голів із середньою вагою 96 кг.
Експорт живої великої рогатої худоби в січні-вересні 2016 скоротився, як порівняти з аналогічним показником минулого року, на 6% і становив 33 тис. голів із середньою вагою 344 кг.
Сукупне виробництво продукції тваринництва та її імпорт вище, ніж торік. Так, за дев’ять місяців 2016 року порівняно із січнем-вереснем 2015 року виробництво яловичини зросло на 4% (до 170 тис. тонн), свинини — скоротилося на 3% (до 476 тис. тонн), а м’яса птиці — на 3% (до 855 тис. тонн).
За даними експертів, імпорт яловичини зріс в 1,7 раза (до 1,7 тис. тонн), свинини — скоротився на 23% (до 3,7 тис. тонн), а м’яса птиці — збільшився в 1,5 раза (до 59 тис. тонн).
Додати коментар