Товщина сала на беконній свинині має бути 15-35 мм без шкіри
Беконний – особливий вид відгодівлі молодняку свиней, за якого одержують м’ясо високої якості.
Завдання беконної відгодівлі – отримати молоду, соковиту, ніжну свинину, придатну для виробництва високої якості бекону.
Високоякісний бекон приємний на смак, блідо-рожевого кольору, з добре вираженою мармуровістю, сало рівномірно розподілене по поверхні туші, білого кольору, щільне.
На спині й поперековій ділянці товщина сала має бути 15-35 мм без шкіри, маса туші – не менше ніж 53 кг і не більше як 72 кг, на грудинці – мінімум два-три шари м’яса, довжина беконної півтуші – не менше ніж 75 см.
Довідка
Бекон – молода свинина, вироблена у вигляді половинок розібраної туші без голови, хребта, лопатки, нижніх ділянок кінцівок.
Додати коментар