Тернопільська регіональна лабораторія додала нове випробування щодо якості молока
У Тернопільській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби запровадили новий вид випробувань – визначення температури замерзання молока. Для цього використовують кріоскоп.
Це випробування важливе виробникам молока-сировини, зокрема для реалізації швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», повідомили у Держпродспоживслужбі.
Температура замерзання молока (-0,54 ºС) дозволяє виявити низку фальсифікацій сировини. Визначення температури замерзання молока проводиться.
У програмне забезпечення «Молочний модуль» для автоматичного збору й аналізу результатів досліджень вносяться показники кількості соматичних клітин (КСК), загального бактеріального забруднення (ЗБЗ), температури замерзання молока, відсутності інгібіторів.
Як повідомлялося, лабораторії Держпродспоживслужби отримали від Швейцарії обладнання для досліджень сирого молока.