Тепловий стрес знижує на чверть обсяг молока у свиноматок
Для лактуючих свиноматок комбінація високої температури навколишнього середовища та зменшення споживання кормів має величезний вплив на виробництво молока.
Досліди показали, що за підвищення температури навколишнього середовища від +18 до +28 °С обсяг молока у свиноматок зменшився на 25%.
Доведено, що зниження виходу молока під час теплового стресу може бути більшим, ніж можна очікувати від еквівалентного зменшення споживання їжі для свиноматок, що знаходяться в термонейтральних умовах.
Вплив теплового стресу на здоров’я також є значним. Досліди підтверджують, що під час теплового стресу підвищується рівень ендотоксину в сироватці крові. Це може бути пов’язано з послабленим імунітетом, але також з ослабленою функцією бар’єра в кишківнику, що може призвести до переміщення збудників із кишківника в кровотік. Цілісність товстої кишки та резервуару тонкої кишки порушується.
Додати коментар