Тваринництво

Свинина в закупівлі подешевшала до 43,9 грн/кг

На межі квітня й травня свинина живою вагою подешевшала на 2%, а в перший тиждень травня втратила ще 2,5% – до 43,9 грн/кг у середньому по ринку.

Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».

За підсумками напружених торгів минулого тижня виробники свинини розписали товарні партії на 0,5-2 грн/кг дешевше, відтак діапазон цін закупівлі понизився до 43-45,5 грн/кг.

Посилення тиску на ціни переробники аргументують меншою потребою в сировині через послаблення обсягів продажів після Великодня.

Оператори зазначають, що карантинні заходи, зменшення доходів населення у цей період, обмеженість пропускної здатності каналів реалізації свинини та несприятливі погодні умови відтермінували початок традиційного сезону пікніків.

Через ці чинники реалізація свинини напередодні та під час тривалих вихідних була відчутно гіршою, ніж торік, і не перевищила стандартних обсягів продажів.

Протягом усього травня представники м’ясопереробної галузі прогнозують доволі мляву ринкову активність та відповідну поведінку внутрішніх цін.

Додатковий тиск на ціну створює те, що окремі виробники ковбасних виробів тимчасово обмежили обсяги заготівлі живця: одні працюють на наявних морожених запасах сировини, інші закупають півтуші.

Крім того, деякі гравці ринку частково задовольняють виробничі потреби за рахунок імпортованої свинини, надходження якої дещо пожвавилося.

Тому закупівельники не бачать підстав для реабілітації цін закупівлі свинини живою вагою. При цьому дехто з них вважає, що свинина має дешевшати надалі, а решта налаштована на поступову стабілізацію цін. На думку останніх, просідання цін на живець свиней нижче 43 грн/кг не сприятиме активнішій реалізації.

Як повідомлялося, у країнах ЄС дешевшає живець свиней.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!