Свинина в роздрібі подешевшала в лютому на 1,4%
У лютому середня роздрібна ціна охолодженої свинини опустилася на 1,4% (2,5 грн/кг), ніж попереднього місяця, сягнувши 176,6 грн/кг.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України» (АСУ) за результатами моніторингу національних торговельних мереж.
Найвідчутніше подешевшали:
– стегнова частина – на 3,8 грн/кг – до 163,7 грн/кг;
– грудинка – на 4,2 грн/кг – до 166,7 грн/кг;
– вирізка – на 4,5 грн/кг – до 205,2 грн/кг.
Ціна ошийка проти січневої знизилася на 2 грн/кг – до 197,4 грн/кг.
«Зниження цін на свинину в роздрібі відбулося на тлі аналогічної динаміки на ринку живця свиней, – підкреслили в АСУ. – Протягом лютого середньозважена ціна закупівлі свиней забійних кондицій просіла на 4,2 грн/кг (-6,2%) – до 66,3 грн/кг. При цьому зміна цінників станом на кінець зими обмежилася коливанням на 0,2-2,5%, чи 1-5 грн/кг».
Тож ціна кінцевої реалізації неповною мірою транслювала зміну закупівлі. Водночас позитивну цінову динаміку на початку березня роздрібна торгівля підхопила оперативніше. Попри це та попередні побоювання операторів ринку свинини щодо торгівлі під час сезонного спаду споживчої активності, більшість із них зауважує, що реалізація охолоджених напівфабрикатів відносно рівномірна, додали в АСУ.
Як повідомлялося, у лютому світові ціни на свинину зросли.