Тваринництво

Світові тенденції на ринку курятини швидко поширюються на Україну

Світовий ринок курятини досить прямо впливає на український.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» зазначив власник групи компаній ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» Дмитро Добкін.

«Світові тенденції швидко заходять до нас. Сьогодні є тенденція, що люди масово відмовляються від червоного м’яса й переходять на біле, в сегменті якого є і курятина, – зауважив він. – Модним є дотримуватися дієтичного, збалансованого харчування. Аналогічні процеси ми бачимо й на українському ринку».

Важливо й те, що українські виробники продукують набагато більше курятини, ніж на неї є попит в державі. «Це логічно, адже наша країна є серйозним експортером курятини на Близький і Далекий Схід, а також до країн Європи, хоча в останні меншою мірою, – уточнив Дмитро Добкін. – Тут ми маємо відповідати світовим стандартам і впроваджувати всі вимоги на виробництві».