Свинина за ціною конкурує із курятиною
Реалії сьогодення підтверджують, що курятина не завжди дешевша за свинину. Хоча упродовж березня роздрібна ціна на свинину зросла (як наслідоку вищих закупівельних цін на ринку живця), ціна курятини теж «не стояла на місці».
Про це повідомляє Асоціація свинарів України.
Зокрема, діапазон цін курячого філе в торгівельних мережах підвищився. Якщо на початку весни кілограм «білого м’яса» курки коштував 59,9-72,6 грн, то протягом місяця його ціна зросла до 61,7-75,6 грн.
«Звісно, свинина також подорожчала. Так, максимальна ціна на полядвицю (корейку безкісткову) та вирізку наблизилася до позначки 100 грн/кг. Однак, серед обвалених м’ясних частин на початку місяця були і бюджетніші пропозиції», — йдеться в повідомленні.
Зокрема, середня ціна обваленого стегна та грудинки складала 66,0 грн/кг. З цієї ж позначки стартував діапазон роздрібних цін на лопатку безкісткову, а ціна тазостегнової частини варіювала в межах 67,9-69,9 грн/кг.
«Тож ціна згаданих частин цілком вписується у діапазон ціни курячого філе. А значить, український покупець має можливість придбати як курячу м’якоть, так і безкісткову свинину без зайвих збитків для гаманця», — коментують в асоціації.
Додати коментар