Тваринництво

Сумська сироварня вперше в Україні почала виробляти йогурт із цукатами буряка

Сироварня O’bereg (Суми) випустила експериментальну партію йогурту з цукатами буряка, аналогів якого немає в Україні.

Його було створено спільно зі спеціалістами кафедри переробки молока Сумського національного аграрного університету (СНАУ), повідомила сироварня на своїй фейсбук-сторінці.

Харчові волокна буряка мають гарні сорбційні властивості, вони є пробіотиками. Буряковий жмих на 95% складається з харчових волокон.

Дослідження СНАУ показали, що введення бурякових цукатів у склад йогурту на 42% підвищує в ньому вміст харчових волокон, на 13% – β-каротину, на 11% – калію, на 9% – магнію та вітаміну С, на 8% – заліза та на 4% – кальцію.

Усі складові йогурту, крім закваски, – українські. Для масового виробництва нового продукту сироварня чекає цукати від СНАУ.

Як повідомлялося, «Агрофірма Привілля» (Луганська область) запустила цех із перероблення молока.

Довідка

Сироварня O’bereg виготовляє молоді та витримані сири: гауда, маасдам, чеддер, ланкашир, рікотта, айріш блю, брі, брюност, халумі та інші, а також вершкове масло, сир, сметану, йогурт, сирні цукерки.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!