Сумська сироварня вперше в Україні почала виробляти йогурт із цукатами буряка
Сироварня O’bereg (Суми) випустила експериментальну партію йогурту з цукатами буряка, аналогів якого немає в Україні.
Його було створено спільно зі спеціалістами кафедри переробки молока Сумського національного аграрного університету (СНАУ), повідомила сироварня на своїй фейсбук-сторінці.
Харчові волокна буряка мають гарні сорбційні властивості, вони є пробіотиками. Буряковий жмих на 95% складається з харчових волокон.
Дослідження СНАУ показали, що введення бурякових цукатів у склад йогурту на 42% підвищує в ньому вміст харчових волокон, на 13% – β-каротину, на 11% – калію, на 9% – магнію та вітаміну С, на 8% – заліза та на 4% – кальцію.
Усі складові йогурту, крім закваски, – українські. Для масового виробництва нового продукту сироварня чекає цукати від СНАУ.
Як повідомлялося, «Агрофірма Привілля» (Луганська область) запустила цех із перероблення молока.
Довідка
Сироварня O’bereg виготовляє молоді та витримані сири: гауда, маасдам, чеддер, ланкашир, рікотта, айріш блю, брі, брюност, халумі та інші, а також вершкове масло, сир, сметану, йогурт, сирні цукерки.
Додати коментар