Тваринництво

Споживання м'яса птиці в Європі зростатиме

Річний обсяг виробництва м’яса птиці в Євросоюзі становить близько 13,4 млн тонн. Популярність цього виду продукції зростає, відповідно, збільшуватиметься і споживання, пише журнал «Наше птахівництво».

За прогнозами експертів, до 2032 року споживання м’яса в ЄС скоротиться на 1,5 кг ‒ до 66 кг на особу. Середньостатистичний європеєць споживатиме в середньому на 1,3 кг менше свинини та на 0,8 кг менше яловичини та телятини. Натомість очікується, що споживання м’яса птиці зросте на 0,7 кг.

Підвищене споживання м’яса птиці, зазначають експерти, є результатом позитивного іміджу цього продукту проти інших видів м’яса, особливо свинини.

Нагадаємо, в Україні також прогнозується підвищення споживання м’яса птиці.