Снеки й альтернативний білок – тренди споживання на ринку м’яса
На ринку м’яса і м’ясної продукції сьогодні виділяють два тренди споживання: снеки та альтернативний білок.
Про це розповів директор матеріально-технічного постачання м’ясної фабрики «Алан» Азар Аллахвердієв.
Напружений ритм життя змінив структуру споживання їжі. У результаті цього набули популярності снеки в якості перекусів. За даними, які навів Азар Аллахвердієв, у загальній структурі снеків м’ясні та рибні займають частку 10% (на першому місці з 36% – хлібобулочна продукція).
Веганський рух наразі набув значних масштабів. Всією Європою проходять протести прибічників вегетаріанства проти м’ясників. За словами Азара Аллахвердієва, у відповідь на вимогу часу великі європейські виробники м’яса почали також трансформувати рослини для виробництва рослинних білків. «Попит на альтернативний білок зростає», – констатував він.
Як повідомлялося, рослинне м’ясо від Beyond Meat продаватимуть в українських супермаркетах.
Додати коментар