Силос на мікробних заквасках не поступається продукції з додаванням хімічних консервантів
Силос, виготовлений із застосуванням мікробних заквасок-консервантів, не поступається за якістю продукції, отриманій із використанням хімічних консервантів. Він належним чином забезпечує кормові потреби тварин.
На цьому наголошують вчені Інституту продовольчих ресурсів НААН.
До того ж процес силосування відповідає вимогам охорони праці і захисту навколишнього середовища і при цьому є найбільш економічно ефективним.
За розрахунками американських фахівців, використання мікробіологічного препарату коштує $1,5-2,5 на 1 тонну силосу.
Навіть якщо втрати сухої речовини скоротяться лише на 3%, зменшення ущільнення силосу вже дасть економічний ефект.
Крім того, збільшується термін придатності силосу і покращуються його поживні властивості.
Додати коментар