Сезон дешевих яєць виробник може перечекати, зберігаючи їх у холодильнику
Коли яйце не в ціні, підприємство може зберігати його в холодильнику, доки ціна не нормалізується.
Про це розповів журналу «Наше птахівництво» заступник директора ПрАТ «Полтавська птахофабрика» Євген Хайлов.
«Встановлення холодильників у цьому разі є ефективним підстрахуванням, щоб перечекати несприятливі часи, а потім продукцію продати», – пояснив він.
За його словами, встановлення елементів охолодження часто є просто необхідністю для деяких підприємств, бо у спекотний час температура на складах зберігання може бути +20 °С і вище, що є порушенням, за яке підприємство можуть оштрафувати.
«Другий вихід – потужні холодильники для довготривалого зберігання яйця, – зазначив Євген Хайлов. – І третій – переробка яйця».
Зокрема, переробку курячого яйця він вважає дуже перспективною нішею. Група «Інтер-Запоріжжя», до складу якої входить Полтавська птахофабрика, замислюється над упровадженням переробки курячого яйця, зауважив Євген Хайлов.
«Тут треба враховувати той факт, що вона (переробка. – Ред.) теж має бути сертифікованою, – підкреслив він. – А це своєю чергою передбачає виготовлення її з яйця, виробленого на сертифікованому виробництві».
Додати коментар