Тваринництво

Розчинність протеїну зерна сої в 1,3 раза вища, ніж у зеленій масі

Розчинність протеїну зерна сої в 1,3 раза вища, ніж у зеленій масі

Розчинність протеїну зерна сої в 1,3 раза вища порівняно із зеленою масою і становить у середньому 50,51%.

Кількість антипоживних речовин у зеленій масі різних сортів сої за уреазним індексом суттєво відрізняється і коливається від 0,01 до 0,135 од. рН.

Про це свідчать результати досліджень учених Інституту зернових культур НААН.

Порівняльний аналіз результатів їхніх досліджень із даними найпоширеніших довідників свідчить, що вміст поживних речовин у зеленій масі та зерні сої, які наводяться різними авторами, суттєво відрізняються.

Таким чином, отримані експериментальні дані вказують на те, що використання застарілих довідникових даних за складання й оптимізації раціонів годівлі тварин не забезпечують реальної оцінки фактичної поживності, а визначення додаткових показників щодо вмісту розчинного протеїну, нейтрально-детергентної та кислотно-детергентної клітковин сприяє удосконаленню системи нормованої годівлі жуйних тварин.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!