Тваринництво

Різдвяних індичок вирощують за екстенсивними технологіями

Різдвяних індичок вирощують за екстенсивними технологіями

Кроси та лінії індиків розподіляють на інтенсивний й екстенсивний типи.

Кроси інтенсивного типу призначені для вирощування за інтенсивними технологіями. Як правило, вони мають біле оперення, характеризуються швидким ростом, високою конверсією корму. В країнах розвиненого індиківництва за такими технологіями виробляють понад 95% м’яса індиків.

Водночас значний попит має і м’ясо індиків, вирощених за екстенсивними технологіями (вільно-вигульними, органічними тощо) – так звані фермерські індики. Такі технології передбачають відгодівлю індиків екологічно чистими кормами, широке застосування зелених і соковитих кормів, випас на пасовищах.

Для таких умов створено спеціальні кроси та лінії індиків, найчастіше з бронзовим, чорним або іншим кольоровим оперенням. Вони характеризуються не таким швидким ростом і гіршою конверсією корму, ніж кроси інтенсивного типу, проте цінуються за добрі смакові якості м’яса та натуральність. Саме за екстенсивними технологіями зазвичай вирощують індиків до свят (різдвяна індичка тощо).

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!