Тваринництво

Ринок перепелівництва в Україні насичений лише на 20%

Ринок перепелівництва в Україні насичений лише на 20%

Щорічно в Україні виробляється близько 600 млн перепелиних яєць. Про це заявили аналітики компанії Pro-Consulting.

«Одна птиця щорічно дає 250-280 яєць, за такий же часовий відрізок заготовлюється 1,2-1,5 тис. тонн м’яса, на забій відправляється 7-8 тис. перепелів», ‒ розповіли в компанії.
 
Аналітики додали, що головними споживачами перепелиного м’яса є мешканці великих міст. Останнім часом відзначається зростання попиту на перепелів. Це пов’язано, в першу чергу, зі смаковими характеристиками м’яса і яєць порівняно з курячими; простотою утримання й годування птиці; великим терміном придатності перепелиних яєць порівняно з курячими; періодом окупності і сумою інвестицій.
 
«Водночас попиту в маленьких населених пунктах практично немає, ‒ наголосили експерти. ‒ Ринок України на поточний момент заповнений лише на 20%, що свідчить про значні перспективи розвитку майбутнього підприємства. Наприкінці 1990-х років в Україні почало активно розвиватися перепелівництво. Проте на сьогодні перепел все ще є дуже рідкісною і не зовсім традиційною птицею».

Згідно з останніми статистичними даними, в Україні налічується близько 560 підприємств, які спеціалізуються на вирощуванні перепелів. З них 10 є досить великими і налічують 100-150 тис. птиць.

Для організації перепелиної ферми з 10 тис. голів птиці, з яких 8 тис. голів ‒ перепілок-несучок та 2 тис. голів перепелів-самців, необхідно інвестувати 50-60 тис. євро.

Союз птахівників України

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!