Тваринництво

Прикарпатська ферма продаватиме м'ясо й шкури овець

Прикарпатська ферма продаватиме м'ясо й шкури овець

У селі Станіславівка (Коломийський район Івано-Франківської області) нещодавно почала працювати вівцеферма. Наразі тут утримують близько сотні голів овець романівської породи.

Про це повідомив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей, інформує «Галка».

Вівці романівської породи які мають високу якість хутра, молока та м’яса. До того ж вони багатоплідні: вівця дає двійню-трійню.

За словами власника господарства Євгена Очеретяного, Сідлищенська сільська рада виділила йому під ведення господарської діяльності 2 га землі, ще 1 га фермер придбав за власні кошти.

Фермер говорить, що основним видом діяльності для його господарства стане продаж м’яса та овечих шкур.

«Маю наміри збільшити кількість поголів’я овець до 300, а також розширити площу господарки до 30 га, – зазначив Євген Очеретяний. – Тоді така діяльність стане рентабельною і можна виходити на ринок».

Шкури овець планують додатково використовувати також для виробництва чохлів для автосалонів, додав радник з регіонального розвитку Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Ігор Мельничук.

Також він експерт зазначив, що у місцевого підприємця є ідея створення сироварні.

«Не зважаючи на те, що вівці дають незначну кількість молока, місцеві жителі зможуть давати і коров’яче для виготовлення сиру, створюючи тим самим своєрідну кооперацію, – пояснив Ігор Мельничук. – Нині є все необхідне обладнання та приміщення для здійснення такої діяльності».

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!