Тваринництво

Промислова переробка свинини за дев’ять місяців зросла на 4,4%

За підсумками дев’яти місяців 2019 року обсяги промислової переробки свинини зросли на 4,4% – до 208,6 тис. тонн.

Про цю позитивну динаміку повідомили в асоціації «Свинарі України» (АСУ) з посиланням на дані Державної служби статистики.

Основний приріст виробництва припав на охолоджені свинячі частини (окости, лопатки, їхні відруби й інші елементи), яких виробили на 9,5 тис. тонн більше, ніж за аналогічний період  2018 року.

Проте скорочення виробництва охолоджених свинячих півтуш більш ніж на 4 тис. тонн (-2,7%) послабило загальний доробок.

Дещо компенсувало втрату виробництво замороженої свинини. За рахунок майже триразового збільшення виробництва морожених окостів, лопаток та їхніх відрубів, а також 8%-го – інших морожених частин виробництво мороженого м’яса свиней за три квартали 2019 року зросло майже на третину (3,8 тис. тонн) і склало 15,4 тис. тонн, зазначили в АСУ.

При цьому зросли обсяги залишків свинини на складах. Зокрема, на кінець вересня обсяги запасів м’ясопереробних підприємств сягнули 4,5 тис. тонн, тоді як роком раніше вони були на рівні 2,55 тис. тонн.

«Оскільки понад 70% залишків припадали на охолоджене м’ясо свиней, яке має обмежений термін реалізації, тривалого негативного впливу на динаміку закупівельних цін вони не мали, – підкреслили в АСУ. – Так, середня ціна на свиней забійних кондицій у вересні 2019 року була на рівні 47,3 грн/кг, що на 2,7% нижче ніж торік. Однак, вже на початку жовтня ціни закупівлі живця свиней реабілітувалися, завдяки чому середня ціна за місяць практично тотожна середній ціні жовтня 2018 року».

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!