Пробіотики підтримують цілісність кишківника птиці
Пошкоджена слизова оболонка кишківника птиці часто призводить до зниження конверсії корму, показників росту і вищому ризику розвитку захворювань. Кишкові ворсинки в основному служать для поглинання поживних речовин і можуть уражуватись інфекціями й токсинами.
Про це у журналі «Наше птахівництво» пише Аліна Уленкамп, менеджерка з продуктів компанії Biochem.
Дослідження показало, що колонії деяких пробіотиків осідають в основному біля ворсинок кишківника, де вони утворюють біоплівки. Ці біоплівки мають кілька переваг.
По-перше, шар слизу не дає хвороботворним бактеріям досягати ворсинок кишківника, відтак перешкоджає проникненню всередину птиці.
По-друге, ферменти, утворені пробіотиком, секретуються безпосередньо в місці поглинання поживних речовин, покращуючи їхню доступність для птиці.