Пробіотичні дріжджі підвищують молочну продуктивність корів
Пробіотичні дріжджі у раціонах дійних корів позитивно впливають на їхню продуктивність і здоров’я, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Додавання живих дріжджів, як-от Saccharomyces cerevisiae, стимулює діяльність мікроорганізмів у рубці корів, поліпшує перетравність клітковини, підтримує оптимальну кислотність, що сприяє ефективнішому засвоєнню поживних речовин.
Застосування дріжджів підвищує споживання корму та сухої речовини, збільшує надої й уміст жиру в молоці. Крім того, поліпшується мікробіоценоз рубця, що збільшує кількість корисних бактерій, які розщеплюють клітковину, і знижує ризик ацидозу.
Пробіотичні дріжджі також допомагають корегувати метаболічні процеси, що сприяє загальному зміцненню здоров’я корів і збільшенню їхньої молочної продуктивності.
Ефективність дріжджових продуктів проявляється з перших днів застосування.
Як повідомлялося, у США переглянули потреби молочних корів у поживних речовинах.