Про досвід ефективного виробництва молока в Нідерландах ітиметься на форумі «Молочна ферма»
Нідерланди – одна з країн-брендів у галузі виробництва молока. Тут у середньому отримують в товарному молоці вміст жиру на рівні 4,37%, а білка – 3,57%.
В Україні ж ці показники значно нижчі: відповідно 3,7% та 3,2%. Але вітчизняні фермери, досягнувши середньостатистичних нідерландських параметрів якості молока по жиру та білку, зможуть щороку отримувати понад 2 млрд грн за додатковий молочний жир і приблизно стільки ж – за додатковий білок.
У цьому переконаний Мирон Пундор, координатор проєктів із підтримання молочної галузі, що реалізує Посольство Нідерландів в Україні. На Всеукраїнському практичному форумі «Молочна ферма: важливо втримати собівартість», що відбудеться 10 жовтня у Львові, він у подробицях розповість про те, які технології дозволяють нідерландським фермерам ефективно виробляти молоко.
Організатором заходу, який збирає провідних експертів і практиків молочного скотарства, виступає журнал The Ukrainian Farmer.
Тут керівники господарств дізнаються, до чого готуватися виробникам молока, про економічні можливості, які відкриває компостування органічних відходів, антикризові заходи для менеджменту та багато іншого.
Спікери технологічного блоку «Молочної ферми» розкажуть про сучасні біотехнологічні методи репродукції ВРХ, зниження собівартості виробництва молока за рахунок формування продуктивного поголів’я, розведення джерсейської породи корів.
Ветлікарі дізнаються про методи профілактики й лікування маститу, трихофітозу, гіпокальціємії, внутрішньоматкових інфекцій.
Дізнавайтеся про деталі програми Всеукраїнського практичного форуму «Молочна ферма: важливо втримати собівартість» і спікерів та плануйте свою участь.