Тваринництво

Правильний біоконсервант для кормів, що заготовляють, містить мінімум три види молочнокислих бактерій

Правильний біоконсервант для кормів, що заготовляють, містить мінімум три види молочнокислих бактерій

Під час заготівлі сінажу та силосу не треба забувати про біологічні консерванти.

Вони рятують корми, що заготовляють, від дії несприятливих погодних умов. Крім того, задають правильний хід ферментації корму, підсилюють епіфітну мікрофлору рослин корисними молочнокислими та біфідобактеріями, відразу долучаються у процес консервування для максимального виробництва бактеріями молочної кислоти.

Завдяки консервантам також пришвидшується процес консервування, зменшується кількість корму, що псується у верхніх шарах.

Правильний консервант повинен містити щонайменше три види молочнокислих бактерій, мати високу їхню концентрацію та відносно низьку дозу на 1 тонну маси, що консервується – зазвичай 1-4 г/тонну. Бажано використовувати сухі форми консервантів, бо рідкі в спеку не завжди виживають під час доставки від продавця до господарства та за зберігання на складі господарства.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!