Постбіотики з пробіотиками підвищують конверсію корму в бройлерів
Постбіотики ‒ це препарати, що містять інактивовані мікроорганізми (цілі клітини або їхні фрагменти) та / або продукти їх метаболізму, які виявляють позитивний вплив на фізіологічні функції, метаболізм і стан здоров’я організму-господаря, пише журнал «Наше птахівництво».
Це ‒ відносно нова категорія біологічно активних продуктів. Чітке наукове визначення й класифікація постбіотиків з’явилися лише в останнє десятиліття, коли довели їхню самостійну біологічну активність навіть за відсутності живих клітин.
Досліди довели, що збагачення вільних від антибіотиків раціонів бройлерів пробіотичними й постбіотичними продуктами дріжджового походження позитивно впливає на показники конверсії корму.
Як повідомлялося, жири в раціоні птиці впливають на якість м’яса.