Попит на молочні консерви формують населення й армія
Виробництво молочних консервів в Україні скоротилося через те, що не всі заводи можуть повноцінно працювати. Експорт практично відсутній. До того ж відчутно впав попит на згущене молоко і з боку промислових споживачів, кондитерів.
Про це пише Інфагро.
Ті ж молочноконсервні комбінати, які продовжують працювати і здатні виготовляти консерви в споживчій тарі, навіть збільшили обсяги виробництва на тлі високого попиту населення і армії.
Наразі молочні консерви майже не експортують через ускладнену логістику. Невеликі обсяги найближчим часом відвантажуватимуть до Молдови.
У лютому цього року на експорт відправили близько 2,7 тис. тонн згущеного молока разом із згущеним молокопродуктом. Із них 14% спрямовано до Грузії, 13% – до Лівії, 12% – до Азербайджану.