Тваринництво
Головне:
Тваринництво

Переробники наполягають на зниженні закупівельних цін на молоко

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

На початку лютого закупівельні ціни на молоко-сировину залишаються фактично незмінними, проте переробники наполягають на їхньому зниженні.

Про це повідомили в Асоціації виробників молока (АВМ).

«Перемовини в цілому тривають вже близько тижня, – зазначив аналітик АВМ Володимир Андрієць. – За цей час ціни практично не змінилися, хоча для декого з виробників вони вже знизилися, але це поодинокі випадки, що не вплинули на середні ціни по країні».

За його словами, зміни починають більше відчувати на собі виробники низьких ґатунків молока та з невеликими об’ємами виробництва. Дискусії надалі тривають, переробники проявляють тверді наміри, додав він.

«Швидше за все, загальний тренд таки зрушиться у бік зменшення, проте не виключено, що це станеться переважно за рахунок тих виробників, які реалізують сировину низьких ґатунків, – вважає Володимир Андрієць. – Ця ситуація може посилитися у весняний період, коли на переробку почне надходити більше низькосортного молока від населення».

Ціни на сировинне молоко на початок лютого практично не змінилися. Зокрема, середня ціна на екстраґатунок стабільна – 10,9 грн/кг, вищий ґатунок втратив 1 коп. – 10,29 грн/кг, перший подешевшав на 3 коп. – до 9,88 грн/кг. Середньозважена ціна трьох ґатунків становить 10,36 грн/кг.

При цьому ціни на екстраґатунок у північному регіоні коливаються в межах 10,5-11,2 грн/кг, центральному – 10,5-11,16 грн/кг, південному – 10,2-11,16 грн/кг, східному – 10,5-11,06 грн/кг, західному – 10,3-11 грн/кг.

Нагадаємо, у 2019 році виробництво молока забезпечило прибутки галузі тваринництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: