Тваринництво

«Овостар Юніон» у 2020 році збільшив виробництво сухих яєчних продуктів на 6%

У 2020 році агрохолдинг «Овостар Юніон» переробив 552 млн яєць – на 4% менше, ніж у  попередньому році.

Про це повідомили у компанії.

Обсяг виробництва сухих яєчних продуктів зріс на 6%, як порівняти з 2019 роком – до 3,2 тис. тонн.

Обсяг реалізованих у 2020 році сухих яєчних продуктів зріс на 17% і сягнув 3,3 тис. тонн. Із них 2,2 тис. тонн (69%) було експортовано проти 2,1 тис. тонн (74%) у 2019 році.

Середня ціна продажу сухих яєчних продуктів (без ПДВ) зросла на 3%, як порівняти з 2019 роком у гривневому еквіваленті до 110,84 грн/кг. Водночас у доларовому еквіваленті впала на 1% – до $4,1/кг.

За словами генерального директора «Овостар Юніон» Бориса Бєлікова, у 2020 році компанії вдалося згладити негативні наслідки пандемії COVID-19 на операції та підтримати обсяг виробництва на докризовому рівні.

Як повідомлялося, «Овостар Юніон» у 2020 році наростив виробництво яєць на 5%.