Тваринництво

Названо 6 причин перевертання яєць в інкубаторах

Названо 6 причин перевертання яєць в інкубаторах

За природної інкубації квочка постійно повертає яйця, що вирівнює їхнє обігрівання з верхньої та нижньої поверхні. Такі повертання є необхідними і в інкубаторах за рівномірного обігрівання яєць з усіх боків через низку інших факторів.

Про це у своїй статті в журналі «Наше птахівництво» пише Наталія Прокудіна, кандидатка ветеринарних наук, незалежна експертка з інкубації яєць та ембріональної патології сільськогосподарських птиц.

експетка наводить 6 аргументів на користь перевертання яєць:

• запобігає прилипанню зародка до внутрішньої підшкаралупної оболонки; 

• стимулює темпи розвитку ділянки area vasculosa (судинне поле). Ця ділянка важлива для формування субембріональної рідини та для втягнення жовтка у черевну порожнину наприкінці інкубації; 

• сприяє нормальному передаванню протеїнів білків в амніотичну рідину, внаслідок чого оптимально використовується білок; 

• забезпечує ріст хоріоналантоїса для максимального поглинання кисню; 

• зародок у яйці, що не повертається, зростає нижчими темпами проти зародка, що розвивається у яйці, яке повертають щогодини; 

• сприяє прийняттю зародком правильного стану для початку вивідного процесу. 

Наталія Прокудіна підкреслює, що найважливішим періодом для повертання яєць є перший тиждень інкубації.

Читайте також: Під час інкубації перевіряють швидкість обертів лопатей вентилятора