Тваринництво

Напередодні Великодня живець свиней подорожчав на 1-3 грн/кг

Напередодні Великодня живець свиней подорожчав на 1-3 грн/кг

Активний попит на свиней забійних кондицій у передвеликодній тиждень підштовхнув ринок до поступової консолідації цін. Цього тижня вони зросли на 1-3 грн/кг проти минулого.

Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».

У ході торгів попереднього тижня запити з боку заготівельників часто перевищували фактичну пропозицію товарних партій свиней. Ажіотажна активність спричинила традиційне передвеликоднє підвищення закупівельних цін на свинину живою масою.

Підвищення котирувань дозволило дещо скоротити міжрегіональний розрив цін. Так, на сході цього тижня ціни закупівлі коливалися в межах 45-48 грн/кг, у центрі зросли до 47-49 грн/кг, а в західних областях передсвятковий діапазон становить 48-50 грн/кг.

Представники м’ясопереробки констатують, що реалізація досить жвава: не зважаючи на війну, люди на вільних від бойових дій територіях налаштовані відсвяткувати Великдень.

Післясвяткова споживча активність, на думку переробників, залежатиме від платоспроможності населення та погодних умов. Хоча кілька тижнів «воєнних» раціонів дещо вплинули на пропозицію свинини – подекуди тварини надходять на забій меншою масою за стандартні забійні кондиції. Також динаміка цін на м’ясо помітно відстає від руху цін на інші продукти харчування, що не може тривати постійно.

Як повідомлялося, у березні середня споживча ціна сала зросла до 116,39 грн/кг, а курячої тушки – до 76,19 грн/кг.