Тваринництво
Головне:
Тваринництво

На ринку живця свиней ціни рухаються вгору

На ринку живця свиней ціни рухаються вгору

Відновлення цін на ринку живця відбулося в кінці жовтня, і, найвірогідніше, зачепить початок листопада.

Так, минулого тижня свиней забійних кондицій реалізували по 29,1 грн./кг, як планували раніше, повідомляє прес-служба Асоціації свинарів України.

Перший тиждень листопада також відзначиться вищими цінами. Зокрема, основну частину живця реалізуватимуть в діапазоні від 29-30,5 грн./кг. Проте окремі невеликі партії розписали дорожче — їх закупівельна ціна перевищує 31 грн./кг.

Відвоювати вищу ціну на свинину дозволила активізація попиту з боку закупівельників, які просили додаткові об’єми живця та були готові відновити роботу з постачальниками сировини, торгівлю з якими до цього вели мляво.

Крім цього, підігрівають ситуацію на ринку чутки про неофіційний відтік свиней за межі країни, поступове згортання присадибного свинарства та обмеження торгівлі свининою в АЧС-позитивних областях.

В Асоціації свинарів України зазначають, що  підйом цін спостерігався за аналогічний період минулого року. Однак цьогоріч закупівельні ціни знаходяться на помітно нижчому рівні, ніж у 2015 році через відсутність активної зовнішньої торгівлі та недостатньої купівельної спроможності українців, які могли б підтримати їх рівень.

Деяке подорожчання торкнулося і роздрібних цін на свинину, хоча вона залишається одним із найбільш доступних видів м’яса.

Підвищення роздрібних цін на курятину стало додатковим сприятливим чинником для збуту свинини. Так, станом на кінець жовтня окремі свинячі відруби — тазостегнова частина, стегно, грудинка, лопатка — коштували менше 75 грн./кг ‒   дешевше за куряче філе.

Хоча певні «преміальні» свинячі відруби (корейка, вирізка, ошийок, стейк) коштують дорожче, проте їх пропозиції в окремих торгівельних мережах відповідають роздрібним цінам на філе курки.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Журнали