Тваринництво

На форумі «Молочна ферма» Михайло Федчишен розповість, як створити коров’ячий all inclusive

На форумі «Молочна ферма» Михайло Федчишен розповість, як створити коров’ячий all inclusive

Як побудувати успішний молочний бізнес – питання, що передує всім іншим не лише на старті підприємства, а й упродовж усієї діяльності. Цю тему обговорюватимуть на Всеукраїнському практичному форумі «Молочна ферма. Ефективне виробництво» 21 жовтня.

Спікером із цього питання буде Михайло Федчишен, співзасновник компанії Villa Milk, керівник господарства «Україна – О».

У пошуках рішення на підприємстві дійшли ідеї створити молочну ферму європейського зразка із завершеним циклом виробництва молочної продукції, розповів він.

Штучний інтелект ідентифікує кожну тварину і фіксує величезну кількість даних про неї, контролює процес доїння та не допускає проявів маститів, що позитивно впливає на здоров’я тварин і прямо пропорційно відображається на надоях.

«На роботизованій фермі перебуває в процесі доїння 144 голови ВРХ. У всіх корів на вусі прикріплений чіп, який дозволяє системі слідкувати за ними, і у випадку погіршення стану здоров’я чи зменшення надоїв повідомляти про це, – розповів Михайло Федчишен. – На комплексі тварини утримуються безприв’язно, у вільному доступі їжа, вода та масажери. Лунає класична музика. У такій атмосфері надої від кожної корови лише за перший рік роботи роботизованого комплексу зросли на 5-6 л. Нині продуктивність однієї тварини складає в середньому 26 л на добу».

Сьогодні на молочній фермі Villa Milk утримується 707 тварин, із них дійного стада –  338 голів. Процес виробництва молока повністю автоматизований. Воно відразу потрапляє на переробний комплекс Villa Milk. Час від доїння до переробки – менше години.

Як досягти таких результатів, Михайло Федчишин розповість на Всеукраїнському практичному форумі «Молочна ферма. Ефективне виробництво», який відбудеться у Києві.

З програмою заходу можна ознайомитися за посиланням.