Тваринництво

На думку виробників, сироваріння на часі

На думку виробників, сироваріння на часі

Реалізація сиру на внутрішньому ринку ускладнюється, але сировари й далі активно його виробляють. Більшість із них вважає, що сироваріння сьогодні ‒ ліпший варіант, ніж виробництво біржових молокопродуктів.

Про це ише Інфагро.

Менеджери з продажів мусять постійно працювати в акціях, щоб позбутися запасів на складах, і знижки бувають досить суттєвими. Такий сир уже становить конкуренцію імпортним аналогам, які, в принципі, також масово продають в акціях. Здається, європейським постачальникам втрачають інтерес до постачань сиру в Україну, і надалі вони не поспішатимуть нарощувати обсяги.

Зважаючи на проблему реалізації на внутрішньому ринку й девальвацію гривні, для виробників стає ще актуальнішим експорт сиру, особливо до Казахстану.

А от виробництво напівтвердих і «білих» сирів у травні могло навіть зрости. Водночас багато товару лягло на склад, і в червні їхнє виробництво має суттєво скоротитися.

Як повідомлялося, тверді сири Villa Milk ‒ уже в камерах дозрівання.