Тваринництво

На Черкащині й Полтавщині розвиватимуть переробку молока

На Черкащині й Полтавщині розвиватимуть переробку молока

Асоціація виробників молока (АВМ) спільно із Всеукраїнською аграрною радою (ВАР) реалізує займатиметься переробкою молока. Зараз розробляється два проекти, повідомив голова ВАР Андрій Дикун.

Перший проект – це Центр накопичення молока на 150 тонн на день в Умані (Черкаська область), уточнив він. У подальшому на його базі планується створити переробку.

«Другий проект знаходиться в Полтавській області, – розповів Андрій Дикун. – Ми викупили колишній сирзавод у Карлівці. Звозитимемо молоко в радіусі 500 км від нього».

За його словами, випуск першої продукції планується на осінь 2021 року.

«На сьогодні в нас близько 15 підприємств – учасників цього проекту. Сумарно на першому етапі плануємо переробляти близько 500 тонн молока екстра-ґатунку на добу», – зазначив Андрій Дикун.

Думати про власну переробку, будувати власний завод АВМ змушує й ситуація в Харківській області, де компанія «Вімм-Білль-Данн з 1 травня закриває переробний завод, зауважив голова ВАР. «Також на півдні скорочуються обсяги переробки у компаній «Данон» і «Лакталіс», – наголосив він.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!