Тваринництво

На беконну відгодівлю відбирають поросят із видовженою середньою частиною тулуба

На беконну відгодівлю відбирають поросят із видовженою середньою частиною тулуба

На беконну відгодівлю відбирають здорових поросят із видовженою середньою частиною тулуба (розтягнутих, із полегшеною лопаткою і зрізаним окостом), бо найцінніший бекон виходить із боків.

Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.

У гарних особин до кінця відгодівлі тулуб від потиличного хребця до кореня хвоста сягає завдовжки 1 м і більше. Окіст повинен бути добре розвиненим, м’ясистим.

Беконні поросята на відгодівлі в зимовий період повинні щодня гуляти: на початку відгодівлі ‒ по дві години, наприкінці ‒ по одній. А влітку тваринам забезпечують гарне пасовище.

Як і інші групи свиней, беконним поросятам необхідно забезпечити необмежений водопій із автонапувалок або з корит, спеціально призначених для цього.

За беконної відгодівлі свиней не рекомендується згодовувати водянисті корми й відходи домашньої кухні.