На беконну відгодівлю відбирають поросят із видовженою середньою частиною тулуба

На беконну відгодівлю відбирають здорових поросят із видовженою середньою частиною тулуба (розтягнутих, із полегшеною лопаткою і зрізаним окостом), бо найцінніший бекон виходить із боків.
Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.
У гарних особин до кінця відгодівлі тулуб від потиличного хребця до кореня хвоста сягає завдовжки 1 м і більше. Окіст повинен бути добре розвиненим, м’ясистим.
Беконні поросята на відгодівлі в зимовий період повинні щодня гуляти: на початку відгодівлі ‒ по дві години, наприкінці ‒ по одній. А влітку тваринам забезпечують гарне пасовище.
Як і інші групи свиней, беконним поросятам необхідно забезпечити необмежений водопій із автонапувалок або з корит, спеціально призначених для цього.
За беконної відгодівлі свиней не рекомендується згодовувати водянисті корми й відходи домашньої кухні.