М’ясопереробники песимістичні в оцінках сезону
Платоспроможність населення залишається одним із найболючіших питань для операторів м’ясоперобки, наголошують в асоціації «Свинарі України».
Застій економіки та скорочення реальних доходів населення загрожує істотним зниженням споживчої активності, оскільки м’ясо – перша позиція в раціоні, споживання якої скорочують за погіршення економічних обставин.
Зокрема, попит на яловичину, на думку м’ясопереробників уже втратив свою еластичність, адже зниження цін на цей вид м’яса не пожвавило торгівлю.
Невпевненість у платоспроможності кінцевого споживача за підвищеного рівня цін підштовхують переробників до думки, що цьогоріч традиційний шашличний сезон може оминути ринок свинини, перейшовши у формат епізодичного присадибного барбекю.
Як повідомлялося, великодній ажіотаж на ринку живця свиней спав, а ціни – ні.