Тваринництво

М’ясопереробники песимістичні в оцінках сезону 

М’ясопереробники песимістичні в оцінках  сезону 

Платоспроможність населення залишається одним із найболючіших питань для операторів м’ясоперобки, наголошують в асоціації «Свинарі України».

Застій економіки та скорочення реальних доходів населення загрожує істотним зниженням споживчої активності, оскільки м’ясо – перша позиція в раціоні, споживання якої скорочують за погіршення економічних обставин.

Зокрема, попит на яловичину, на думку м’ясопереробників уже втратив свою еластичність, адже зниження цін на цей вид м’яса не пожвавило торгівлю.

Невпевненість у платоспроможності кінцевого споживача за підвищеного рівня цін підштовхують переробників до думки, що цьогоріч традиційний шашличний сезон може оминути ринок свинини, перейшовши у формат епізодичного присадибного барбекю.

Як повідомлялося, великодній ажіотаж на ринку живця свиней спав, а ціни – ні.